img

The Cream of Clapton Band - Ostrava

05.03.2025 19:00

00 dnů
00 hodin
00 minut
00 sekund
Detail

THE CREAM OF CLAPTON BAND, nejslavnější CLAPTON Tribute kapela zahraje v březnu 2025 poprvé na dvou koncertech v ČR! V PRAZE a OSTRAVĚ!

Hudební skupina THE CREAM OF CLAPTON BAND se ve světě pevně etablovala jako 'New Gen,' oslavující hudební odkaz legendárního hudebníka! Navíc je naprosto unikátní v tom, že v sobě spojuje jeho rodinu, přátele, spoluhráče i hudebníky, aby společně vystupovali na jednom pódiu!


Během dvou nocí v březnu 2025, 4. a 5. března přesně, představí skupina THE CREAM OF CLAPTON BAND „24 Nights Revisited“ v PRAZE, v Hybernii a den poté i v OSTRAVĚ, v aule Gong. Vzdají tak hold rekordním koncertům v roce 1991 v Royal Albert Hall. K zakládajícím členům Willu Johnsovi (Claptonův synovec) a Noahu Eastovi (syn Nathana Easta a baskytarista Erica Claptona) se přidají velmi speciální hosté - basový virtuóz Nathan East a jeden z nejdiskutovanějších bubeníků současnosti z Německa, Anika Nilles.


Asi není třeba více vysvětlovat, že když se naskytne příležitost, tak dlouholetý podporovatel a obhájce této kapely, Nathan East, si naplno užívá nejen hraní se svým 23letým synem, ale i se stále se měnícím seznamem těch nejlepších muzikantů, kteří jsou vždy všichni poctěni a nadšeni, že byli pozváni jako hosté k vystoupení s touto kapelou.
Jeden z nejnahrávanějších baskytaristů všech dob, Eastovi, bylo 16 let, když se ocitl na turné s Barrym Whitem. Když zazvonil telefon příště, byl na lince Quincy Jones. Hovory přicházely a během posledních čtyř desetiletí East nahrával a vystupoval s tak legendárními umělci, jako jsou Phil Collins, George Harrison, Michael Jackson, Toto, Whitney Houston, Beyoncé, Barbra Streisand či Stevie Wonder.
Je zakládajícím členem současné jazzové skupiny Fourplay a od roku 1984 je jedním z nejoblíbenějších baskytaristů Erica Claptona.


Německý bubenický fenomén, Anika Nilles se od svého vstupu na hudební scénu před 10 lety rychle stala jednou z nejdiskutovanějších muzikantů v oboru. Měla tu čest a privilegium být požádána zesnulým velkým Jeffem Beckem, aby se v roce 2022 připojila k jeho kapele. Anika získala několik ocenění, je plodnou pedagožkou a YouTube fenoménem, kde se může pochlubit více než 23 miliony zhlédnutí. Skládá hudbu pro svou vlastní kapelu Nevell, která spojuje městský jazz, moderní funk a progresivní rock, aby předvedla muzikálnost a virtuozitu vždy všech zúčastněných.


THE CREAM OF CLAPTON BAND je jedinečným projektem, který si nadále buduje svou reputaci díky skutečně originálnímu zvuku, hudebnímu aranžmá i elektrizujícímu, živému koncertnímu zážitku, který poskytují.
Vzhledem k úspěšné reedici koncertů v Royal Albert Hall v roce 2023, nazvané 'The Definitive 24-Nights' a silně ovlivněné původní čtveřicí Eric Clapton, Nathan East, Greg Phillinganes a buď Steve Ferrone nebo Phil Collins na bicí, věří tato nová generace hudebníků, že je právě teď ideální čas oslavit toto historické a tolik populární období mimořádné kariéry tohoto výjimečného umělce.


„Samozřejmě, že hrajeme klasiky jako Cocaine, Sunshine of Your Love, Badge a Layla,“ říká Will Johns. „Ale existuje mnoho skvělých písní, které již nějakou dobu nezazněly ze zlatých a platinových prodejních alb Behind the Sun, August a Journeyman, jako jsou Bad Love, Tearing Us Apart, Holy Mother a Run, které všechny vedly k Ericův rekordní 24denní pobyt v Royal Albert Hall.“


Johns je synovcem britské ikony Pattie („Layla“) Boyd a svého „strýčka Erika“ poznal jako chlapec, což zahrnovalo seznámení s jeho dvěma celoživotními láskami: rybařením a kytarou. Jeho otcem je zesnulý skvělý Andy Johns, legendární hudební producent kapel jako Led Zeppelin, The Rolling Stones, Jimi Hendrix a Van Halen.
23letý Noah East hrál na klavír od čtyř let a poslouchal, jak jeho otec hraje s Claptonem. „Naším cílem je naplnit toto neuvěřitelné množství práce a, jak jsme požehnáni, s podporou nejen Erica a mého otce, ale mnoha členů Ericovy kapely v minulosti i současnosti, máme důvěru v interpretaci těchto písní. naší vlastní cestou, která je tak vzrušující. Tolik skvělých muzikantů by rádo hrálo tyto legendární písně, takže jsme se rozhodli zvát ‚speciální hosty‘ tak často, jak jen to půjde. Takže na naše úplně první vystoupení v České republice přijede můj otec a máme mimořádnou Aniku Nilles, která hraje na bicí. Bude to úžasné!"


Bude to úžasné! 4. a 5. března 2025 zažijete v PRAZE i v OSTRAVĚ zcela originální, nevšední a maximálně intenzivní, jedinečný hudební zážitek! Nenechte si to ujít!




  • Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje!
  • Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona!
  • Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  • Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za újmu na zdraví návštěvníků ani za škody způsobené na jejich věcech.
  • Do haly/sálu není dovoleno vnášet jakékoliv nápoje, PET láhve, skleněné láhve, plechovky, sedátka, židličky (včetně skládacích), různé podložky včetně polystyrenových či dřevěných "kostek", zbraně, nože, nůžky, tyče na vlajky, deštníky a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly!
  • Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, kamery či videokamery. Pořizování audio a videozáznamů je zakázáno! Porušení tohoto bodu může být klasifikováno jako trestný čin!
  • Fotografování je povoleno pouze z kompaktních fotoaparátů bez přídavného dlouhého objektivu. Mimo akreditované fotografy a novináře není povoleno do haly/sálu vnášet profesionální fotoaparáty a objektivy!
  • Pořadatel a umělci si vyhrazují právo filmového, video a televizního záznamu koncertu a atmosféry. Návštěvník zaznamenaný na dokument může být dále zveřejňován bez dalšího upozornění a finanční náhrady.
  • Pivo se může čepovat do vratných, zálohovaných kelímků s očkem na připnutí. Vratná záloha je 70 CZK. Kelímky se vyměňují při nákupu nového piva nebo se vrací záloha. Reklamní kelímky můžou být v prodeji i v merchandisingovém shopu. Do kelímku zakoupeného v shopu vám však na výčepech pivo z hygienických důvodů nenatočí.
  • Jediná platná měna v hale/sále je Koruna česká.
  • Do prostoru koncertu je zakázáno vodit psy či jiná zvířata.
  • Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  • Svým vstupem na akci návštěvník prohlašuje, že splňuje podmínky aktuálních vládních hygienických a protiepidemických opatření. Sledujte prosím covid portál ministerstva vnitra. (https://covid.gov.cz/situace/kultura/koncerty)
  • Na V.I.P. balkon (pokud je zpřístupněn) je zakázáno vnášet jakékoliv nápoje, s výjimkou nápojů v uzavíratelných PET lahvích. Tašky a kabáty si prosím odložte v šatně (pokud je zpřístupněna).
  • Pořadatel si vyhrazuje právo udělovat pokyny účastníkům události za účelem zachování bezpečného a hladkého průběhu události, měnit v případě nutnosti s okamžitou platností uvedené podmínky, měnit program a jeho obsah vč. účinkujících v případě nenadálých událostí jako jsou povětrnostní podmínky, nehody, zdravotní stav účinkujících apod.
  • Pořadatel může nařídit evakuaci areálu v případě podezření na ohrožení zdraví účastníků nebo majetku pořadatele jako jsou například přírodní katastrofa, teroristický útok a to bez jakékoliv náhrady škody nebo ušlého zisku účastníka události.

Vstupenky

Cena vstupenek platí do 30.09.2024 nebo do vyprodání limitované edice.

Místo konání

Aula GONG

Ruská 2993
70300 Ostrava

Zvětšit mapu

Plakát